Hoppa till textinnehållet

Viktig information till dig som är kund i Sparbanken i Karlshamn

Under rådande, mycket höga risk för smittspridning av coronaviruset covid-19, har banken beslutat att vidta en rad förebyggande åtgärder för att förhindra eventuell spridning och samtidigt lägga grunden för att långsiktigt kunna serva våra kunder på bästa vis.

– Banken är en central samhällsfunktion – den måste fungera och finnas tillgänglig oavsett vad som händer och sker runt omkring oss. Därför har vi beslutat att omfördela resurserna för att kunna tillmötesgå våra kunders behov som bäst, samtidigt som åtgärderna minimerar risken för smittspridning och borgar för en långsiktigt bra lösning om så skulle bli nödvändigt, säger Roger Johansson, vd Sparbanken i Karlshamn.


Förändringen träder i kraft från och med fredag den 20/3.


Telefonbanken stärks
Vi kommer förstärka bankens Telefonbank med extra personalresurser. Via Telefonbanken kan du som kund med hjälp av ditt mobila bank-id, utföra de allra flesta av dina bankaffärer utan fysisk kontakt.


Kyrkhult, Asarum och Svängsta stänger tillsvidare
Bankens kontor i Kyrkhult, Asarum och Svängsta stängs tillsvidare. Personalen på dessa kontor stärker främst upp Telefonbanken för att minska svarstiden och höja servicegraden. Serviceboxarna stängs tillfälligt och kontantuttag hänvisas till bankomat.


Mörrum håller öppet för bokade rådgivningsmöten
Kontoret i Mörrum stänger också banklokalen och personalen för Kassa och Kundtjänst förstärker Telefonbanken. Bokade rådgivningsmöten fortgår som vanligt. Serviceboxen stängs tillfälligt och kontantuttag hänvisas till bankomat.


Karlshamn och Olofström öppet som vanligt
Även bankens kontor i Karlshamn och Olofström förstärks med extra resurser och håller fortsatt öppet men vi vill poängtera vikten av att alla måste ta ett stort gemensamt ansvar i att förhindra smittspridningen. Vi uppmanar alla som känner minsta lilla sjukdomssymptom att stanna hemma och först besöka banken efter två symptomfria dagar. Inne på banken tänker vi på att hålla ett avstånd av minst en meter till varandra och vi är väldigt noggranna med handhygienen.


Övriga kontor
Börsgruppen är en viktig funktion för våra kunder och den kommer att hållas isolerad från all övrig verksamhet. Det betyder att den är öppen för affärer under börsens alla öppet-timmar men stängd för fysiska möten med kund och övrig personal i banken.

 

Företagsavdelningen och Private Banking håller som vanligt öppet för bokade möten.


Bankfack
Om du har ett bankfack på något av de kontoren som tillfälligt stängs och är i akut behov av att komma åt ditt fack – ta kontakt med Telefonbanken så hjälper vi dig.


Vi älskar våra kunder och vi brinner för att träffa er. Det vill vi fortsätta att göra men just nu vill vi att mötet sker via våra digitala kanaler och telefonen. Vi rekommenderar dig fortsatt att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller Telefonbanken.

 

– I det läget som vi nu befinner oss i, tycker vi att det är viktigt att göra allt som vi kan för att hjälpa till att minska smittspridningen och samtidigt fungera bra som bank. Vi förstår att den här tillfälliga lösningen kan komma att påverka en del av våra kunder och har full förståelse för viss frustration. Med gemensamt ansvar, sunt förnuft och en stor portion medmänsklighet hjälper vi varandra på bästa vis. Fortsätt leva och var glad. Vi lovar att göra vårt yttersta för att fortsätta ge er hög service och sprida positivism längs vägen, avslutar Roger Johansson.

 

Med vänlig hälsning
Sparbanken i Karlshamn


Telefonbanken – ett nummer till hela banken 0454-30 44 00.

 

Öppettider Telefonbanken
Måndag 09.00-18.00
Tisdag 09.00-18.00
Onsdag 09.00-18.00
Torsdag 09.00-18.00
Fredag 09.00-15.00

 

Öppettider på kontoret i Karlshamn
Måndag 10.00 – 15.00
Tisdag 10.00 – 15.00
Onsdag 10.00 – 15.00
Torsdag 10.00 – 18.00
Fredag 10.00 – 15.00

 

Öppettider på kontoret i Olofström
Måndag 10.00 – 18.00
Tisdag 10.00 – 15.00
Onsdag 10.00 – 15.00
Torsdag 10.00 – 18.00
Fredag 10.00 – 15.00
 

Samlingssida information till dig som bankkund

Just nu får vi många frågor som rör börsoro, sparande och andra bankärenden. Vi har samlat all nyttig information på en sida.