Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Nyckelkundstävling – Island Challenge

Onsdagen 29 maj var det dags för våra fyra lag att för andra gången ha sin träning tillsammans med Maria Larsson. Det var en solig onsdagskväll med kalla vindar från havet, men med 25 grader i utomhusbassängen på Väggabadet.

Maria pratar om olika tekniker i vattnet, bland annat refererar hon vridmomentet i kroppen till en grävskopa som man hade som barn i sandlådan. För att nå sanden längst ut i sandlådan med skopan var man tvungen att vrida med hela höften.

Hon pratar även om hur mycket luft man ska ta in, som när en norrlänning säger ”jo”. Kickarna ska vara tajta, bestämda och foten ska vara vid vattenytan. Känns hälen ovanför vattenytan så är man rätt på det!

”Tur det är en 50m bassäng för jag har svalt 25m av dom!” - Andreas Björnvik, som gav bästa kommentaren under passet.

Kämpa på nu
Anna Gustafsson och Lisa Carlsson
Hanna Wåhlin och Patrik Wåhlin
Elise Björnvik och Andreas Björnvik
Camilla Johansson och Robert Johansson

Vi ser fram emot nästa rapport!

Om Island Challenge
Island Challenge sträcker sig över klippor och sund längs den blekingska skärgården. Starten går inifrån Eriksbergs  naturreservat och man går i mål på Östra Piren i Karlshamn - totalt nästan 4 kilometer simning och 20 kilometer löpning.

Varför gillar banken Maria Larssons Island Challenge?
Island Challenge är ett arrangemang som väldigt fint sätter strålkastarljus på de möjligheterna som Karlshamn har att erbjuda med sin enastående skärgård. Det är också ett arrangemang som sätter Karlshamn på kartan då de lockar till sig stort och internationellt medialt intresse och inte minst tävlande från flera länder. Maria Larsson är genom sitt driv, enagemang och entreprenörskap en ”Karlshamnsk” fanbärare av rang och tävlingen som hon driver tillsammans med Jimmy Olofsson, bidrar i allra högsta grad till samhällsnyttan här. Det tycker banken är viktigt att stötta!

I onsdags hade de vinnande lagen sin första av totalt fyra träffar med Maria Larsson. Första träffen handlade mycket om bansträckning, säkerhetstänk, vad man kan förvänta sig, vad man bör fokusera på i träningen samt en hel del om material – vad för skor ger bäst grepp, paddlar och dolme eller inget av det? Här skickade Maria in några hemliga och personliga tricks som tycktes helt nya för samtliga deltagare.

Kortfattat kan man väl säga att det är ett gäng riktigt taggade deltagare som kommer att representera banken. Ett gäng där omedelbar gruppdynamik infunnit sig och ett gäng som ska bli fantastiskt skoj att följa hela vägen in i mål.

De har lovat att rapportera från både organiserade träningspass men även då de tränar i- och urklivning i sina badkar på hemmaplan… Vi får väl se!

Vad vi vet är att nästa rapport härifrån kommer efter den 22 maj, då de kör sitt första sim-pass tillsammans med Maria.

Heja Anna Gustafsson, Lisa Carlsson, Hanna Wåhlin, Patrik Wåhlin, Elise Björnvik, Andreas Björnvik, Camilla Johansson och Robert Johansson! Simma lugnt…

Om Island Challenge
Island Challenge sträcker sig över klippor och sund längs den blekingska skärgården. Starten går inifrån Eriksbergs naturreservat och man går i mål på Östra Piren i Karlshamn - totalt nästan 4 kilometer simning och 20 kilometer löpning.

Varför gillar banken Maria Larssons Island Challenge?
Island Challenge är ett arrangemang som väldigt fint sätter strålkastarljus på de möjligheterna som Karlshamn har att erbjuda med sin enastående skärgård. Det är också ett arrangemang som sätter Karlshamn på kartan då de lockar till sig stort och internationellt medialt intresse och inte minst tävlande från flera länder. Maria Larsson är genom sitt driv, engagemang och entreprenörskap en ”Karlshamnsk” fanbärare av rang och tävlingen som hon driver tillsammans med Jimmy Olofsson, bidrar i allra högsta grad till samhällsnyttan här. Det tycker banken är viktigt att stötta!