Det var när Annika Svensson hade hjälpt en väninna att hämta en möbel som olyckan hände. Annika skulle ställa tillbaka släpkärran hon hade lånat, lossade stödhjulet och fick släpet rakt på stortån.
– Det gjorde naturligtvis oerhört ont, berättar Annika. Jag åkte direkt till sjukhuset i Karlshamn där jag blev sydd och omhändertagen.

Flera försäkringar
Bara några månader före olyckan hade Annika tecknat en olycksfallsförsäkring som hon nu fick nytta av.
– Att jag tecknade försäkringen kan jag delvis tacka min son för, säger Annika. Han hade skaffat en arbetslöshetsförsäkring och när han berättade om den blev jag själv intresserad. Jag ringde min rådgivare på Sparbanken i Karlshamn och när vi pratade om försäkringar och trygghet bestämde jag mig för att komplettera med en olycksfallsförsäkring och en kort och en lång sjukförsäkring också. De skulle inte kosta några stora pengar, men det kändes skönt att ha ett bra skydd om oturen skulle vara framme.

Bra bemötande
När Annika var hemma från sjukhuset igen anmälde hon olycksfallet på telefon för att utnyttja sin försäkring.
– Jag berättade vad som hade hänt och blev bemött på ett väldigt bra sätt. Akutersättningen fick jag omedelbart, ett belopp som man får när man fått läkarvård och som bland annat ska täcka kostnader för vård, läkemedel, hjälpmedel och resor till och från vård och behandling. Sedan fick jag ett belopp för kroppsskadan, ett belopp när skadan hade läkt och ytterligare ett belopp när det gick att konstatera att det blev ett ärr efter skadan.

Enkelt få ersättning
Annika arbetade som vanligt tiden efter att hon hade skadat sig. Hon är servicekoordinator på en filial i Karlshamn till ett större ventilationsbolag.
– Jag åt värktabletter för att klara av den värsta smärtan, berättar hon. Genom min arbetsgivare hade jag en annan olycksfallsförsäkring också, men för att få ersättning därifrån skulle jag ha behövt vara sjukskriven. Det är ju lätt att tro att det inte är så mycket som skiljer olika försäkringar åt, men det kan det verkligen vara. Jag är glad att jag hade min försäkring från Sparbanken och väldigt tacksam över hur lätt och enkelt det var att få den ersättning jag hade rätt till.