Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Uppskattad lokal aktieträff på piren i Karlshamn

Över 90 personer samlades under tisdagskvällen i Rio Grande på Östra piren i Karlshamn när Blekinges enda aktiebord bjöd in till aktieträff. De tre lokala bolagen Lyckegård, AAK och Skolon presenterade sina affärsmodeller och svarade på publikens frågor. 

26-04-2022

Börsgruppen på Sparbanken i Karlshamn stod som värd för kvällen.

– Det var en spännande kväll med intressanta föredrag av tre lokala bolag som alla hade vinklar mot hållbarhet i sina presentationer. Publiken visade också ett stort intresse och ställde många frågor, vilket kändes jätteroligt, säger Mikael Bondesson, licensierad aktiemäklare på Börsgruppen.

 

Besökarna fick möjlighet att lyssna till representanter från Lyckegård, AAK och Skolon som berättade om sina affärsidéer, framtidsutsikter och svarade på publikens frågor. Några återkommande funderingar från publiken var hur kriser och klimatförändringar hanteras, hur Ukraina-kriget påverkar bolagens verksamhet, hållbarhet, aktuell konkurrens och globalisering.

 

Christian Bjärntoft berättade om Lyckegårds framtidsutsikter i att följa med den förändring som sker av jordbruket i Europa just nu, från kemisk till mekanisk bekämpning.

– Vi har en spännande framtid framför oss. Det är roligt att bli inbjuden till ett sånt här evenemang och få berätta om vår resa. Det var också imponerande att se en så stor publik på plats, säger Christian Bjärntoft, vd för Lyckegård som börsnoterades i början av 2022.

 

De sista föredragarna ut var Skolon, ed-tech bolaget från Karlshamn som nyligen annonserat att man skall noteras på Nasdaq First North Growth Market den 17 maj.

–  Vi har planerat för noteringen sedan en tid tillbaka och det grundar sig i att vi siktar på en internationell satsning. Om 5 år vill vi på vara ledande i Europa. Vi ser egentligen ingen begränsning i vilka länder vi kan satsa i och ser med spänning fram emot vår fortsatta resa, säger Peter Mattisson, styrelseordförande Skolon.

 

Oliver Lundgren, vd Skolon, instämmer och tillägger att målet med noteringen även är inriktad på vidare produktutveckling.

– Vi vill utveckla våra produkter genom fortsatt digitalisering och automatisering, så som att hjälpa lärare att enkelt välja sina digitala verktyg i undervisningen, säger Oliver Lundgren.

Niklas Walderton, platschef AAK Karlshamn berättar om bolagets tillväxt under 2021.

Börsgruppen

Börsgruppen består av fyra licensierade aktiemäklare och vänder sig till dig med intresse för aktier och andra börshandlade värdepapper och som har ett utökat placeringsbehov.

 

Börsgruppen på Sparbanken i Karlshamn är Blekinges enda aktiebord.

Fr. v: Peter Mattisson, styrelseordförande Skolon och Oliver Lundgren, vd Skolon.
Skolon berättar om sin företagsresa och framtida satsningar.
Fr. v: Mikael Bondesson, licensierad aktiemäklare på Börsgruppen och Christian Bjärntoft, vd Lyckegård.
Daniel Månsson, chef för Börsgruppen och Private Banking.
Cerold Johansson, licencierad aktiemäklare på Börsgruppen.