Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

”Att vara vd för Sparbanken i Karlshamn har varit världens bästa jobb”

Sparbanken i Karlshamns vd Roger Johansson kommer att lämna vd-uppdraget enligt plan för att gå i pension. Roger har arbetat i banken i över 30 år och har haft olika roller innan han tillträdde som vd. Han har bland annat varit företagsrådgivare, företagschef, affärschef, kreditchef och vice vd.

Roger har med ett äkta sparbankshjärta och känsla för bygden under sin tid som vd tillsammans med medarbetarna utvecklat banken i linje med bankens värderingar och strategi. Nu börjar arbetet med att leta efter en efterträdare.
– Vi vet inte hur lång tid det kommer att ta och vi kommer att ge det den tiden som behövs. Jag kommer inte att lämna förrän vi har rätt person på plats. Det måste vara någon med ett äkta sparbankshjärta. Det är viktigt att tillsammans med medarbetarna arbeta efter att nå de mål och strategier som är uppsatta – som vd leder du det arbetet. Att vara vd för Sparbanken i Karlshamn har varit världens bästa jobb med alla trevliga kunder, duktiga medarbetare och en stark styrelse där vår ordförande Per-Anders Johansson är ett fantastiskt bollplank med sin stora kunskap och erfarenhet, säger Roger.


Sparbanken i Karlshamn grundades redan 1829 och har bidragit till en bättre bygd i över 190 år.
– Som medarbetare i banken är det fint att veta att det är en bank med en lång historia och det är många genom åren som betytt mycket för banken både kunder, styrelser och medarbetare. Jag vill framföra ett stort tack för det förtroende som våra kunder visar oss. Det är otroligt roligt att få vara en del i bankens resa till den mycket starka bank med hög service vi är idag, säger Roger om hans tid på banken.


Banken är marknadsledande i sitt verksamhetsområde som är Karlshamns och Olofströms kommuner. Genom bankens samhällsnytta får bland annat föreningar inom idrott och kultur årlig sponsring.
– Banken är en viktig del av vårt lokala samhälle och det hade sett annorlunda ut om vi inte funnits här som en fristående sparbank. Vi siktar på att finnas i minst 190 år till, avslutar Roger.

 

På måndag den 18 januari kommer en platsannons om vd-tjänsten att komma ut på bankens hemsida.

Roger Johansson, vd.