Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

”Det känns bra att göra något för de äldre”

Kaffekalaset gästades av Stefan Nilsson och Lasse Sigfridsson.

Det hörs ett surrande nästan susande ljud i den gamla danslokalen. 250 glada och förväntansfulla pensionärer sitter bänkade i Bellevueparken i Karlshamn. Snart drar det igång…

Musiken startar och Nöjeskompaniet står på scenen – det är dags för bankens populära Kaffekalas!


Det stampas takten och gungas med i musiken. På borden står kaffe och kakfat uppradade. Kryss och penna ligger beredda.
– Då är det dags att kryssa, säger Anders Jönsson, Nöjeskompaniet, på scen. Vi börjar med vågrätt fem. Vad heter Lucky Lukes häst i förnamn?


Surret startar igen och från scenen kommer nästa låt. Många har längtat och sett fram emot ett redigt Kaffekalas igen efter tiden med restriktioner. Vid ett av borden sitter väninnorna Irma och Mona.
– Vi har alltid hållit ihop. Vi var grannar i många år under tiden våra barn var små, säger Mona Jönsson.


– Vi går alltid tillsammans och har varit här varenda gång! Det är bra underhållning, goa killar och kul att träffa trevliga människor. De gör det här så bra och tänk allt jobb de lägger ner de som fixar med att baka och göra kaffe varje gång – detta är guld värt! säger Irma Bremberg.


Eldsjälarna som står för kvällens godsaker är Kulturfixarna.
– Vi är cirka tio personer som hjälper till och sätter fram stolar och bord. Vi kokar kaffe och bakar kakor. Vi gör det helt ideellt. Det känns bra att göra något för de äldre, har du fått en kaffe förresten? säger Kjell Jönsson, Kulturfixarna.


Inga Pettersson och Anita Broberg från Kulturfixarna fyller i:
– Det är verkligen jätteroligt och trevligt med Kaffekalaset.


Bankens nya vd Per Richardsson välkomnas upp på scen. Han presenterar sig och sina kollegor på plats för publiken. Han avslutar med:
– När vi ses på stan hoppas jag att ni stannar till och pratar. Jag kan också lova er att bankens Kaffekalas kommer att fortsätta!


Fortsätter gör även eftermiddagen i november med att första gästen Stefan Nilsson gör entré. Den varma sångrösten sprider sig över bord, kakfat och kaffekoppar fram till 250 glada pensionärer i den gamla danslokalen.

 

Kaffekalaset genomfördes den 11 november 2021.

Kaffekalaset var fullsatt.
Irma Bremberg och Mona Jönsson.
Kulturfixarna.
Kulturfixarna jobbar ideellt med Kaffekalasen.
Per Richardsson och Anders Jönsson.
Bankens nya vd Per Richardsson presenterade sig för publiken.