Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Nytt år och nya möjligheter – vad ser du mest fram emot med 2022?

Med framåtanda och positivism blickar vi nu framåt. Vi frågade några inom näringslivet, banken, föreningslivet och kulturen vad de ser mest fram emot med det nya året.

Nina Andersson, näringslivschef i Karlshamn

”Jag är alltid förväntansfull inför ett nytt år och är så även inför 2022! Jag är full av energi och känner att vi just nu gör en spännande resa i Karlshamn, kommun och näringsliv tillsammans, och den resan ser jag verkligen fram emot att fortsätta. Karlshamn har enorma förutsättningar och dem ska vi gemensamt ta vara på. Vi ser en stadig tillväxt hos vårt befintliga näringsliv, nya bostäder byggs och nya etableringar faller på plats. Jag ser fram emot ett 2022 där jag tillsammans med mina kollegor, företagare, föreningar och andra viktiga samhällsaktörer fortsätter arbetet med att stärka Karlshamns och Blekinges varumärke och där vi gör allt vi kan för att vår kommun och län ska vara den allra bästa platsen att besöka, bo och verka i.

 

Sedan är jag en sommarmänniska så jag längtar verkligen efter sol, konserter, kvällar på uteserveringar och en tur i Karlshamns skärgård.”

 

Nina Andersson, näringslivschef i Karlshamn

Niklas Holtne, Verateatern

”Det jag ser fram emot mest med 2022 är att den lokala kulturen ska få kunna leva upp igen efter pandemin och att alla kulturutövare ska komma på fötter. Att Kastellet kommer igång med sin sommarteater och andra kulturutövare i stan. Jag hoppas att vi kan återgå till någon slags normalitet och att det blir ett ljust kulturår 2022! Verateatern firar 20-årsjubileum och det vill vi fira på ett spännande sätt. Vi vill gärna göra något hemma i Karlshamn men vad det blir återstår att se. Om allt går i lås kommer vi att spela in vår tv-serie under året.

 

Det är också flera teaterprojekt på gång för mig personligen under året som jag hoppas kommer att gå i lås och öppna upp nya samarbeten. Jag har ett projekt med SVT och ser fram emot att träffa många nya goa människor. Vi måste våga planera framåt! Hoppas, våga hitta på och vara kreativa.”

 

Niklas Holtne, Verateatern

Kerstin Tjernlund, ordförande i Kyrkhults Sparbanks Utvecklingsstiftelse

”Jag ser fram emot ett intressant och spännande år, där Kyrkhults Sparbanks Utvecklingsstiftelse kan vara en del av att förverkliga drömmar och positiva tankar hur vi kan göra bygden mer attraktiv och stimulera både fritid och sysselsättning. Under året har vi fått in många spännande och kloka ansökningar av det större slaget som kan göra positiva avtryck. 2022 ser vi fram emot ännu fler ansökningar som kan göra skillnad för vårt område.

Jag ser också fram emot att nätverka och samverka med andra. Att vi kan arbeta fram spännande projekt tillsammans. Ju fler aktörer som går ihop desto starkare blir vi och kan få ett projekt att lyfta. Ett beviljat projekt för 2022 är en OCR-bana vid Kyrkhults Idrottsplats. Den ska vara klar till våren och kommer att göra skillnad både för föreningen och samhället i stort. I detta projekt är vi flera finansiärer som samverkar.

 

Personligen ser jag fram emot ett samhälle i balans efter pandemin. Jag hoppas att vi kan ta vara på vad som varit och tillsammans leva ett härligt liv med fler fysiska träffar.”

 

Kerstin Tjernlund, ordförande i Kyrkhults Sparbanks Utvecklingsstiftelse

Per-Henrik Linderson, idrottskonsulent RF-SISU Blekinge

”2022 vill vi få en bra nystart och återstart av föreningslivet. Jag ser fram emot att komma ut i föreningslivet och möta människor. Att diskutera nytänk och inspirera föreningar hur de kan stärka sitt engagemang och driv i deras redan viktiga föreningsarbete.

Det har varit en svår tid inom idrotten med mycket uppehåll som resulterat i att många utövare slutat. Även den ideella kraften som bygger på engagemang har minskat. Vi vill visa på de positiva mervärden som finns med engagemanget inom föreningslivet. Människan mår bra av att engagera sig, möta andra och ta del av gemenskapen som idrotten ger. Att utöva idrott stärker människor både fysiskt och mentalt. Vi bedriver flera satsningar för idrotten i Blekinge bland annat en rörelsesatsning i skolan och en satsning för de som är 65 plus. Jag ser fram emot nya viktiga satsningar under 2022.

 

Personligen ser jag fram emot ett nytt år där mina nära och kära får vara friska. Just nu tar jag hand om en Padelskada men hoppas också på ett friskt och starkt motions-år utan fler skador och att kunna göra det jag älskar; spela Padel!”

 

Per-Henrik Linderson, idrottskonsulent RF-SISU

Per Richardsson, vd Sparbanken i Karlshamn

”Under 2022 hoppas jag att vi kommer tillbaka till ett normalläge i samhället. 

I bankbranschen händer mycket och det är viktigt att vi hänger med i utvecklingen och anpassar oss till våra kunders framtida behov. Jag ser fram emot ett långsiktigt förändringsarbete. Ett viktigt arbete som alla på banken kommer att vara delaktiga i. Vi vill fortsätta utveckla banken i en positiv riktning för våra kunder och vårt lokala samhälle. Vi ska helt enkelt göra en bra bank bättre.

 

Jag hoppas också på ett år där banken kan ge tillbaka ännu mer till vår bygd och kunna bidra till viktiga projekt som gör skillnad för våra kunder och alla som bor och verkar här.

 

Sparbanksidén må vara över 200 år gammal men frågan är om den någonsin varit så aktuell som nu. Det banken och bankens kunder skapar tillsammans, stannar och gör nytta här – det i sin tur skapar ytterligare möjligheter till utveckling i våra kommuner och därmed också fler bankaffärer.

 

Personligen ser jag fram emot att lära känna min nya hemstad med omgivning mer, träffa nya människor och bli en del av samhället här.”

 

Per Richardsson, vd Sparbanken i Karlshamn

Håkan Andersson, näringslivschef i Olofström

”Jag ser fram emot positiva besked om Sydostlänken både vad gäller finansiering och tidsplan. Den kommer betyda mycket för hela arbetsmarknadsområdet men i synnerhet för Olofström. Jag fick uppdraget som näringslivschef våren 2021 och ser därför fram emot ett år där jag kan komma ut och besöka alla duktiga företagare och verksamheter i Olofström under 2022. Jag ser det som en förmån i mitt jobb att få skaffa mig kunskap på det sättet. Sedan hoppas jag att vi tillsammans ska kunna skapa förutsättningar för näringslivet att utvecklas och växa i Olofström. Jag ser fram emot att vara med och bidra till ett ännu bättre näringsliv.

 

Personligen ser jag fram emot och hoppas att kunna få gå på Sweden Rock sommaren 2022.”

 

Håkan Andersson, näringslivschef i Olofström