Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Stort intresse för bankens initiativ med extra öppet för riskgrupper

2020-04-22

På onsdagsmorgonen var det många äldre som passade på att gå till bankkontoret i Karlshamn för att göra sina bankärenden. Mellan 09.00 och 10.00 på onsdagar håller nämligen banken extra öppet för dig som är i en riskgrupp. Något som uppskattades av många på plats.

– Det är ett mycket bra initiativ tycker vi. Det är många som inte vågar gå ut just nu.  Det här ger trygghet för oss som är i riskgruppen. Vi har kunnat göra många ärenden via nätet men ibland så behöver man komma in till kontoret, berättar Birte och Bengt Hillberg som var några av de som stod i kö i vårsolen för att slussas in på banken.

 

Hur visste ni att det var öppet?

– Vi har läst om det i tidningen och på hemsidan. Vi har varit kunder länge i banken och det har alltid fungerat bra och vi har varit nöjda med vår rådgivare, säger Birte.

– Ja, jag kan inte ens komma ihåg när vi blev kunder, skämtar Bengt.

 

Att bankens personal höll uppsikt vid dörren och såg till att bara max 10 kunder var inne på kontoret samtidigt tyckte Birte och Bengt var jättebra.

– Det är viktigt att hålla avståndet i dessa tider och det här känns tryggt för oss, avslutar Bengt.

 

Det var cirka 50 personer som besökte kontoret i Karlshamn och 25 personer som kom till kontoret i Olofström.

– Det var väldigt uppskattat och många som kom in idag när vi hade extra öppet. Det känns kul att kunna göra skillnad och kunna ge trygghet för våra kunder som är i riskgruppen, säger Michaela Folin som för tillfället har ansvar för bankkontoret i Olofström.

Birte och Bengt Hillberg.
Birte och Bengt Hillberg.