Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Maktbarometern Ekonomi 2023: Vem påverkar din ekonomi?

Nya Maktbarometern: Ekonomi visar vilka ekonomiprofiler som når och engagerar flest på Sociala medier. Sparekonomen Mohammed Salih är en stor börsprofil men också en person som har sitt hjärta i Blekinge, närmare bestämt Ronneby.

Mohammed med sitt konto @mohammedsvagtillmiljonen hamnar på flera fina placeringar i rapporten:

Årets makthavare ekonomi (mest räckvidd och engagemang i Sverige): 16:e plats!
Mäktigast inom ekonomi på Instagram: 3:e plats!
Årets makthavare placera: 5:e plats!
Mäktigast inom ekonomi på Tik Tok: 15:e plats!

”Jag är stolt över att vara en person som bryter normen inom det här området där det är en helt annan målgrupp som annars syns. Jag har lyckats nå en annan målgrupp. Det kommer en ny generation unga som snackar ekonomi på ett annat sätt, vilket kommer gynna alla. Det känns också kul att representera lilla Blekinge. Att ha en stor publik och vara i en maktposition kommer med mycket ansvar vilket jag förvaltar på bästa sätt. Jag är stolt över mina placeringar med tanke på att 2023 var ett tufft år med flytt, husbygge, tvillingar etc. Det finns utrymme att klättra till nästa år!” säger Mohammed Salih, som nu driver ett eget bolag från Ronneby. Mohammed har också utsetts till Årets Sparprofil 2023.


Maktbarometern: Ekonomi 2023 är framtagen av Medieakademin på uppdrag av Sparbankernas Riksförbund.


”Det är viktigt att ha förståelse för det nya medielandskapet och vilka som påverkar oss och vår ekonomi. Det är också viktigt att vi lyssnar på vad som engagerar kunderna, därför tycker vi att Maktbarometern: Ekonomi är ett spännande sätt att lyfta fram ekonomins makthavare. Som en lokal Sparbank är det intressant att ha koll på vår hemmaplan. Mohammed är en stor inspiration för de som vill spara för en bättre framtid. Hans personliga resa på vägen till den nu uppnådda miljonen har engagerat en stor publik. Precis som Mohammed brinner vi på Sparbanken i Karlshamn för att hjälpa andra till en bättre ekonomi. Genom att utbilda inom ekonomi och sparande kan vi skapa framtidstro för vår region" säger Daniel Månsson, chef för Private Banking och Börsgruppen på Sparbanken i Karlshamn.


Sparbanken i Karlshamn placerar sig på 22:e plats i kategorin Årets Makthavare: Bank.
 

Om Maktbarometern

Maktbarometern: Ekonomi 2023 är en kartläggning gjord av Medieakademin på uppdrag av Sparbankernas Riksförbund. Barometern mäter Facebook, Instagram, Youtube, X och Tiktok. Datan är framtagen med hjälp av Tenfifty, Crowdtangle och Exolyt.

Mohammed Salih, sparekonom och börsprofil.
Daniel Månsson, chef Private Banking och Börsgruppen, Sparbanken i Karlshamn.