Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

”Det viktigaste för oss är att känna oss trygga med vår bank”

Rama Bahnasi och Firas Hittini
Familjen Hittini Bahnasi stortrivs i nya huset i Asarum.

Familjen Hittini Bahnasi flydde från krigets bomber i Syrien och hamnade i lilla lugna Asarum. Nu har familjen flyttat till sitt första egna hus i Sverige. En affär som skiljer sig mycket från hur det går till i Damaskus där de bodde innan. Längs vägen har de hela tiden haft sin rådgivare Matilda Johansson på banken, som stöd och bollplank.

– Matilda har hjälpt oss jättemycket från dag ett då vi kom in på kontoret i Asarum. Från att öppna konton till att vi nu har köpt vårt egna hus i Asarum, säger Firas Hittini som arbetar som tandläkare i Kristianstad.


Firas och hans fru Rama Bahnasi och deras två barn Omar och Laila trivs i Asarum.

 

– Vi funderade på att flytta till Kristianstad för att komma närmare mitt jobb men barnen sa nej. De ville inte flytta ifrån sina kompisar och vi har också fått vänner här. Det är lugnt och skönt här och nära in till stan, berättar Firas.


Det tog 1,5 år att hitta det rätta huset.


– En dag frågade vi Matilda; Hur gör vi om vi vill köpa ett hus? Hon berättade allt som vi behövde veta och längs hela processen har vi fått råd och stöd av henne. Det är andra saker att tänka på här än i Syrien när man köper ett hus så vi har verkligen uppskattat Matildas hjälp. I Syrien finns till exempel inte det här med budgivning. Det tog 1,5 år att hitta det hus vi ville ha, berättar Firas.


Firas berättar att själva bolåneprocessen har varit enkel och smidig tack vare Matildas kunnande. Huset de föll för var i bra skick och det var bara att flytta in direkt.


– Det är ett bra område med många grannar. Det känns tryggt här. Vi har varit på flera visningar men det var här som jag kände att; här vill jag bo, berättar Rama.


– Vi är nöjda med huset. Vi ville ha något där man inte behöver renovera. Visst är det lite småsaker vi tänker göra men det tar vi efterhand. Huset har en bra planlösning med öppet mellan kök och vardagsrum och sovrummen ligger nära varandra vilket är bra när man har barn, säger Firas.


På fritiden är Firas fotbollstränare i Asarums IF där sonen också spelar. Familjen tycker det är bra att banken ger tillbaka en del av sin vinst till lokala föreningar men det som de känner är viktigast i sitt val av bank är trygghet.


– Vi är väldigt nöjda med banken och vill inte byta. Det som är viktigast för oss är att vi känner oss trygga med vår bank och det gör vi här med Matilda som vår rådgivare.


Numera jobbar Matilda på kontoret i Karlshamn men familjen är inte intresserade av att byta rådgivare.


– Vi åker gärna in till stan för att träffa Matilda här. Matilda är som en i familjen nu, avslutar Firas.

Rama Bahnasi, Firas Hittini och Matilda Johansson
När Rama och Firas berättar om sina erfarenheter med husköpet vänder sig plötsligt Firas direkt till Matilda och säger; Du är väldigt duktig på ditt jobb.
Familjen Hittini Bahnasi.
Rama med sonen Omar.
Rama med sonen Omar.

"Matilda har hjälpt oss jättemycket från dag ett då vi kom in på kontoret i Asarum. Från att öppna konton till att vi nu har köpt vårt egna hus i Asarum."

Firas Hittini