Meny
Samhällsnyttan

Östra Piren – bankens nya kontor

För 195 år sedan började vi gro. Från den första sparslanten som sattes in 1829 till dagens digitala bolåneflöde, har vi alltid funnits till för våra kunder. I vått och torrt. Man behöver inte bli gammal för att fylla år. Sparbanksidén är lika aktuell idag som då. Vi är en modern bank med starka rotade rötter i den blekingska myllan. Vi har nu påbörjat en utvecklingsresa. På resan tar vi med dig, våra medarbetare och våra rötter. 

Målet är att skapa den bästa mötesplatsen och kundupplevelsen för dig, oavsett vilket av våra kontor du möter oss på och att vara en bank där medarbetarna trivs. Under resans gång går vi tillbaka till rötterna för att ta fram det som verkligen är VI – var du än möter oss ska det inte vara några tvivel kring vilka vi är. Från färgen på väggarna, rådgivningsmötet till slingan på radio.

En del i satsningen är att vi under hösten 2024 öppnar ett nytt kontor på Östra Piren. Våra sex kontor blir därmed sju. När andra plockar ner skylten på bankkontoren väljer vi att satsa för framtiden. Och vi satsar här där våra rötter har växt och spridit sig sedan 1829. Satsar en vågar en annan. För att skapa tillväxt och goda förutsättningar för företagande behöver vi kroka arm. Tillsammans är vi starka.

Vi vet att personliga möten blir allt viktigare för människor. Det förtroende som uppstår i mötet låter oss förstå vad som är viktigt för kunderna och erbjuda service därefter. Det är också huvudskälet bakom expansionen. Lokalerna på Drottninggatan medger inte längre den moderna bankverksamhet, med personliga möten i centrum, som våra kunder och medarbetare behöver. Vi övervägde att helrenovera, men det skulle bli orimligt dyrt och det skulle ändå inte ge oss tillräckligt bra förutsättningar för framtiden. 

Banken är inte bara en plats för dina pengar. Det är en plats dit du kan komma med livets små och stora frågor. Från första vaggningen i mammas famn till det sista andetaget – vi är en partner för livet. 

Genom att samla större delen av medarbetarna tillsammans på Östra Piren bygger vi ett starkare VI. Det möjliggör ett kompetensutbyte där vi behåller och utvecklar vår redan starka kompetens. Medarbetarna får bättre förutsättningar i sitt arbete i moderna och trygga lokaler som uppfyller alla dagens regler kring sekretess och säkerhet. Precis som vi trivs i Blekinge vill vi trivas på våra kontor. 

Våra lokaler har inte växt med oss utan det var dags att utvecklas och se över hela verksamheten. Kontoret vid torget kommer att renoveras och fortsätta vara öppet för kunder som behöver hjälp med sina spontana bankärenden. Östra Piren är en viktig pusselbit i vår satsning, men inte hela pusslet. Nästa steg är våra övriga kontor. Allt för att kunna erbjuda ännu bättre service. Varje rot, gren och löv kommer att tillsammans bidra till ett starkare VI – en urblekingsk bank som tar hand om sina kunder och medarbetare på bästa sätt.

Tillsammans skapar vi framtidstro

Frågor & svar

Här kan du läsa vanliga frågor som ställs om bankens satsning på Östra Piren. 

Har du någon fråga om bankens satsning?

Har du några funderingar som inte besvaras på den här sidan? Via länken nedan har du möjlighet att ställa din fråga till oss och få svar. 

Så blir servicen på våra kontor

Vilka bankärenden kan jag göra på vilket kontor?

"Därför satsar Sparbanken i Karlshamn på Östra Piren"

Vår vd Per Richardsson skriver i lokaltidningen Sydöstran om bankens satsning och varför vi gör den.

Röster från våra medarbetare