Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Medarbetarporträtt: ”Jag har känt mig välkommen på banken sedan dag ett”

Hon bytte småländska skogar mot kustliv. Maja Hyllstedt, teamledare på Telefonbanken, Olofström och Kyrkhult, växte upp i Tingsryd men bor nu i Karlshamn.

– Jag älskar havet och skärgården. Här i Blekinge finns allt från hav till bokskog. Jag tycker det är fantastiskt fin natur, säger Maja.


Efter gymnasiet pluggade Maja ekonomi i 1,5 år i USA och 2 år i Stockholm. Maja började arbeta som sommarjobbare på banken 2014 i kassa och kundtjänst och blev därefter timvikarie. Hon blev fast anställd 2016.
– Jag har känt mig välkommen på banken sedan dag ett. Här finns många hjälpsamma och snälla kollegor, säger Maja.


Maja började så småningom jobba som rådgivare på Karlshamnskontoret och för ett år sedan bytte hon kontor till Olofström men fast i en ny roll som både rådgivare och teamledare på Telefonbanken, Olofström och Kyrkhult.
– Jag tycker det är jättekul med ledarskap och har alltid tyckt om ansvar. Jag har varit med i flera av bankens projekt. Som person vill jag påverka och göra saker bättre. Jag är glad och stolt över den resan jag gjort och står inför, säger Maja.


Till vardags hjälper hon kunder via telefon och i digitala kanaler, gör schemaplanering och är med i bankens Unggrupp där hon jobbar med ungdomsfrågor.
– Det är jättekul att få hjälpa kunder med det de behöver hjälp med både för stunden och inför framtiden. Det är också kul att få komma ut och föreläsa om vardagsekonomi för ungdomar och medverka på bankens olika event. Jag trivs med att träffa människor, säger Maja.


Att lära ungdomar om privatekonomi tidigt är viktigt menar Maja.
– Om du lär dig tidigt om ekonomi kan du också ta bra beslut kring din ekonomi. Vissa beslut kan påverka hela din framtid. Det är viktigt att prata om att spara pengar. Det är roligt när ungdomarna sedan väljer oss som bank och vi får följa med på deras ekonomiska resa.


Vad är det bästa med Sparbanken i Karlshamn?
– Det är en arbetsplats och bank som bryr sig om sina anställda och kunder. Banken har även en viktig roll i samhället, både för yngre, äldre och alla däremellan.


Maja menar att det är viktigt att banken fortsätter bidra till sitt verksamhetsområde som är Olofström och Karlshamns kommun.
– Banken är en viktig del i att skapa ett samhälle där alla vi som bor här mår bra. Föreningslivet i kommunen är en del i detta, som ger meningsfullhet och gör att människor umgås. Att banken bidrar till det är fantastiskt. Sparbanken i Karlshamn är helt enkelt bäst, säger Maja.


På fritiden är Maja gärna med familj och vänner. Hon tycker också om att träna, framförallt utomhus.
– Att få springa en lång runda ute i naturen får mig att må bra. För mig är det viktigt att röra på sig. Det är också kul att utmana sig själv i träningen och se vad kroppen och knoppen pallar, berättar Maja.


Har du någon dold talang?
– Jag har en kreativ sida och det är att jag målar tavlor. Det är roligt att få skapa något från början till slut. Målningen är min avkoppling. Då får jag använda min andra hjärnsida, säger Maja och skrattar.
 

Maja Hyllstedt
Maja med två av sina tavlor.

Maja Hyllstedt

Ålder:  27 år
År i banken: 4 år
Dold talang: Målar tavlor