Att jobba i sparbank har stora fördelar

Göran startade sin karriär som rådgivare på Nordea. Därefter har han hunnit med en mängd olika ledande roller inom bankaffären, främst mot företagskunder men även privatkunder. Detta har gett Göran viktiga erfarenheter som han nu tar med sig in i sin nya roll på Sparbanken i Karlshamn.

– Jag tycker det är roligt att jobba i bank. Att lära känna och förstå verksamheten hos våra kunder är spännande men framför allt centralt för att vi ska kunna erbjuda rätt typ av rådgivning och tjänster, så att varje kund ska känna sig nöjd, säger Göran.

Efter närmre 30 år på Nordea var det dags för något nytt och arbetet i sparbank lockade. Att jobba i sparbank är på många sätt annorlunda, men det kan också ha stora fördelar, menar Göran:

– Den starka lokala förankringen, lokala kännedomen och närheten till beslut gör att vi kan ägna mer tid åt varje kund. Det känns fantastiskt att få komma till en bank som satsar på företagsaffären och som erbjuder en sådan bredd av tjänster och kompetenser under ”ett och samma tak”.

Nya kunder och fler medarbetare

I bankens gemensamma affärsplan finns tydliga mål för verksamheten, där kundnöjdhet är ett stort fokus. För att möta behovet på marknaden satsar banken nu på att anställa flera nya företagsrådgivare. Detta ser Göran som en stor styrka i arbetet framåt.

– Vi välkomnar nya kunder till banken och då måste vi vara fler. Med ökad kapacitet i arbetslaget skall vi bli ännu mer aktiva på marknaden och vara en självklar affärspartner till våra företagskunder, säger Göran.

En trygg bank för alla lägen

Med ett förändrat marknadsläge, stigande räntor och en svag krona väntas flera företag bli påverkade framöver. Göran vill uppmana företagare att kontakta sin företagsrådgivare för stöd och rådgivning, i såväl upp- som nedgångar.

– Våra företagsrådgivare är specialister på företagsekonomi och har bred erfarenhet från olika branscher. Tillsammans kan vi se över olika möjligheter och hitta lösningar. Tveka inte att höra av dig om du söker en komplett affärspartner för ditt företag, avslutar Göran.