Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Sparbanken i Karlshamn stödjer Musikhjälpen 2022

Tillsammans med över 30 andra sparbanker i Sverige är Sparbanken i Karlshamn med och samlar in pengar till årets Musikhjälpen. Via ”Sparbanksbössan” kommer pengar skänkas till årets insamling ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Initiativet "Sparbanksbössan" startades inför Musikhjälpen 2021 då Leksands Sparbank utmanade alla sparbanker att vara med och samla in pengar. I år satsar sparbankerna högt då utmaningen tas upp på nytt och redan har över dubbelt så många sparbanker slutit upp jämfört med förra året.
– Efter förra årets succé var det en självklarhet att anta utmaningen för oss på Sparbanken i Karlshamn även i år. Vi visade då att tillsammans är vi starka och kan göra stor skillnad. Nu hoppas vi att ännu fler sparbanker sluter upp och att vi toppar resultatet från förra året, säger Jonke Höglund, marknadschef Sparbanken i Karlshamn.

 

Sparbössan är öppen mellan 5 och 31 december. Sparbanken i Karlshamn kommer att ha spargrisbössor på kontoren där du kan stoppa ner en peng som går oavkortat till Musikhjälpen. Vill du hellre bidra direkt till den digitala bössan går det bra att swisha eller göra en kortbetalning. Märk gärna din gåva med ”Sparbanken i Karlshamn”. För att bidra till den digitala bössan går du in på https://bossan.musikhjalpen.se/sparbanksboessan och följer instruktionerna. 

 

Banken dubblar pengarna – i år igen!

Sparbanken i Karlshamn är en lokal fristående sparbank som verkar i Karlshamns och Olofströms kommuner. Banken bidrar varje år till samhällsnyttiga projekt i den lokala bygden.
– Tillsammans med våra kunder verkar vi för att skapa ett bättre lokalsamhälle för alla som växer upp, bor och verkar här. Nu vill vi visa att det lokala engagemanget kan sprida sig utanför landets gränser och gynna världen globalt, om vi gör det tillsammans! Likt förra året kommer banken därför att matcha de pengar som samlas in av våra kunder så att summan till Musikhjälpen fördubblas, säger Jonke Höglund.

Insamlingsbössan till Musikhjälpen 2022 som finns på bankens kontor.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Varje år sätter sig tre kända profiler i en bur för att i 144 timmar sända direkt dygnet runt i Sveriges Radio P3 och i SVT/ SVT Play. Målet är att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Årets tema är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. 

 

Musikhjälpen sänds mellan 12 och 18 december.